Hem

Välkommen till Betel

Vi är en kristen församling belägen i Runemo med stort hjärta för mission.
På hemsidan hittar du information om gudstjänster och samlingar vi har.
Välkommen

Förra veckan på Betel:
Av Elisabeth Jonäll

Rrrr rr rrrrrrrrr. Alarmet ringer. Jag är något förvirrad. Vad är det som låter? Vad är det för dag? Vad ska jag göra idag? Det tar en stund men sen inser jag att det är söndag. Att jag ska till kyrkan och på vår Unga Vuxna gudstjänst. YAY! Lycka! Jag stänger av larmet och ligger och drar mig en stund. Förväntan växer inom mig. Jag undrar vad som kommer hända idag? Vad kommer Gud göra? Ber en bön och kliver upp för att käka frukost och göra mig iordning.

Kommer till kyrkan och möts redan då av ett övande lovsångsteam. Blir glad och taggad. Går för att koka lite kaffe och går sedan till samlingen inför Gudstjänsten. Vi går igenom lite och ber sedan. Återigen fylls jag av en sådan förväntan. Jag vet att Gud vill beröra människor idag!Står vid foajén och hälsar folk välkomna med en otroligt god rulltårta som vår fantastiska Elsa bakat tillsammans med en kopp kaffe eller thé.

Gudstjänsten drar igång och kyrkan enas i lovsången ledda av vårat fina lovsångsteam. Vi tillber och prisar vår käre far i himlen. Vi proklamerar bland annat att vår Gud är större och att om Gud är för oss vem kan då vara emot oss? Och att " there is power in the name of Jesus to break every cain". Med mera.

Efter ett tag går Samuel Liljeblom upp. Jag har hört denna man tala många gånger men jag vet att varje gång är det vis och matnyttig undervisning han ger. Idag talade han om slavarna i Egypten. Hur farao inte ville sätta dem fria och hur alla de olika plågorna kom. Men hur Gud tillsist sa att han skulle döda alla förstfödda i familjerna. Men det som kunde rädda dessa var om man tog ett lamm och strök dess blod över dörren. Efter detta fick slavarna gå. Detta är en tidig bild på vad Jesus gjorde på korset flera år senare. Han dog för dig och mig för att vi skulle bli fria. Samuel fortsatte tala. Det finns så mycket bra han sa att det är svårt för mig att återberätta i text. Han läste från 1 Petrusbrev 3:21 " efter denna förebild frälser dopet nu också er. Det innebär inte att kroppen renas från smuts utan är ett rent samvetes bekännelse till Gud genom Jesu Kristi uppståndelse" Samuel talade om livet som kristen. Att våga lämna den gamla människan och det liv i synd och det liv som slav man förrut levt och istället leva som fri och ett Guds barn. Om man förut levde helt för synden. Varför inte nu med det nya livet leva helt för Gud? Efter Samuels predikan bjöds det in för förbön och vi bad för olika behov. Avslutningsvis mötes vi alla kring fika borden.

Jag kan säga att jag personligen åkte hem påfylld och taggad inför jobb och en ny vecka.
Och jag vill önska er alla välkommen till nästa termins Unga Vuxna gudstjänster!
Men innan det är det massor av andra härliga samlingar du också är varmt välkommen till.

 

 

Kalender

torsdag 21 december 19:00
Böneberget (Betel)
tisdag 26 december 18:00
Gudstjänst Peter Rens. (Betel)
söndag 31 december 20:00
Nyårsfest med middag, gemenskap och underhållning. Klicka för mer info. (Betel)
söndag 7 januari 11:00
Gudstjänst Tord Renkel. Nattvard (Betel)
torsdag 11 januari 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 14 januari 11:00
Gudstjänst Curt Johansson. (Betel)
torsdag 18 januari 19:00
Böneberget (Betel)
lördag 20 januari 16:00
Jubileumsfest Curt Johansson firar 75år och 50år i tjänst. Klicka för mer info (Betel)
söndag 21 januari 11:00
Församlingens årsmöte David Duveskog. (Betel)
torsdag 25 januari 19:00
Böneberget (Betel)

Curts blogg

Vår podcast

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)
0271-15251 (Betel)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234