Pastorn har ordet

Inför det nya året har ordet förberedelse kommit starkt till min ande. Mycket är skakigt i vårt samhälle, och många människor drabbas av varsel och uppsägningar. Tryggheten i vår värld tycks bli alltmer osäker. Jag tror att Gud vill väcka oss över att vi endast är gäster och främlingar här, och att det är hög tid för oss att förbereda oss för evakuering till en tryggare värld.

Då Ester skulle förbereda sig för att möta kung Ahasveros, så var det mycket noga med hur hon gjorde sig i ordning för mötet. Under hela 12 månader skulle hon prepareras med myrraolja och väldoftande kryddor. Hon skulle vara en väldoft inför kungen, då hon skulle träda inför honom, för att han om möjligt skulle finna behag i henne.

På samma sätt håller Gud på att förbereda oss för mötet med vår brudgum, Jesus Kristus. Den olja, som gör oss välbehagliga inför vår Konung, är den helige Ande. Det är jätteviktigt att vi umgås med Gud i ordet och bönen, så att våra liv genomsyras av den helige Andes väldoft. De ovisa jungfrurna i Matt 25 hade bara tomma, rostiga och sotiga lampor, och de kom aldrig med till bröllopet. De som var redo hade olja i både kärl och lampor.

Vi är alla inbjudna till bröllopet. Låt oss inte ursäkta oss som man gjorde i Luk. 14:18-20.

Det finns en fara i att detta timliga, som vi tycker är så oerhört viktigt, blir oss till en förbannelse för hela evigheten. Tiden är inne för oss att göra allvar av alla heliga beslut vi har fattat, då Gud har varit nära, så att vi är väl förberedda när vår Konung kommer.

Låt detta år bli ett år av förberedelse i ditt eget liv. Det är så oerhört mycket som står på spel. Guds vilja är att vi alla skall vara redo, när vår underbara Konung uppenbara sig i skyn. Gud välsigne dig!

Curt Johansson / Föreståndare

Kalender

söndag 6 december 11:00
Webbgudstjänst med Göran Duveskog. Endast online. (youtube.betelrunemo.se)
söndag 13 december 11:00
Webbgudstjänst med Curt Johansson. Endast online. (youtube.betelrunemo.se)
söndag 20 december 11:00
Webbgudstjänst med Susanne Renkel. Endast online. (youtube.betelrunemo.se)
söndag 27 december 11:00
Webbgudstjänst Endast online. (youtube.betelrunemo.se)

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234