Pastorn har ordet

Enhet är av stor betydelse i Kristi kropp. Strax innan korset bad Jesus om enhet – Jag ber att de alla skall vara ett, och att såsom du, Fader, är i mig och jag i dig, också de skall vara i oss, för att världen skall tro att du har sänt mig. Joh. 17:21. En huvudorsak varför Jesus bad om enhet var att världen skulle kunna tro. Kiv, split och söndring har orsakat att Guds församling har förlorat mycket av sin trovärdighet.

Församlingen föddes i enhet. Det står i Apg. 1:14 – Alla dessa höll endräktigt ut i bön tillsammans med några kvinnor, bland dem Jesu mor Maria, och vidare hans bröder. Endräktig bön utlöste Guds Ande på ett enormt sätt och ledde till att evangeliet spreds utöver hela romarriket. Jag tror att endast stark, endräktig bön kan förlösa den sista stora andeutgjutelsen innan Jesu andra tillkommelse.

Det var helt underbart i årets Smålandskonferens att se 3 – 400 bedjare samlas varje morgon med en enda längtan att få se Guds härlighet och kraft i vårt land. Sådan bön påverkar. Min bön och förhoppning är att skaror i vårt land skall gripas av bönens ande, för att vi skall få se ännu ett genombrott av väckelse.

Låt oss inte snärja in oss i fördärvliga lärostrider, köttsliga konflikter eller barnsliga tvistefrågor som är nedbrytande både för oss själva och Guds församling, utan låt våra sinnen och våra hjärtan vara vända till Jesus, trons hövding och fullkomnare, som har underbara planer i beredskap för oss. Vi står inför spännande utmaningar och låt oss se fram emot nya segrar inför hösten.

Låt oss fortsätta i uthållig, endräktig bön.
Gud välsigne dig med stor nåd och kraft!

Curt Johansson / Föreståndare

Kalender

söndag 6 december 11:00
Webbgudstjänst med Göran Duveskog. Endast online. (youtube.betelrunemo.se)
söndag 13 december 11:00
Webbgudstjänst med Curt Johansson. Endast online. (youtube.betelrunemo.se)
söndag 20 december 11:00
Webbgudstjänst med Susanne Renkel. Endast online. (youtube.betelrunemo.se)
söndag 27 december 11:00
Webbgudstjänst Endast online. (youtube.betelrunemo.se)

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234