Pastorn har ordet

Redan 700 år innan händelsen såg profeten Jesaja ett stort ljus tändas under en oerhört mörk tid och han utbrister: ”Det folk som vandrar i mörkret skall se ett stort ljus, över dem som bo i dödsskuggans land skall ett ljus stråla fram.” Jes. 9:2. Samtidigt pekade en annan profet ut platsen för denna händelse, nämligen Mika. Han säger i Mika 5:2: ”Men du, Betlehem Efrata, som är så liten bland Judatusenden, från dig skall det åt mig komma en som skall härska i Israel. Hans ursprung är före tiden, från evighetens dagar.”

Är det inte otroligt hur Gud tillkännager sina planer, men ändå tycks de allra flesta missa h ändelserna när de inträffar. Ljuset tändes i Betlehem som profeterna hade förutsagt det, men på plats fanns endast några enkla herdar från ängen i närheten, och senare kom några män från ett fjärran land och bar fram sina gåvor till det nyfödda gossebarnet. Tyvärr missade hela den
religiösa hierarkin i Jerusalem denna oerhörda händelse. Ljuset hade tänts, Messias hade fötts in i denna värld, men de var helt omedvetna.

De flesta judar söker fortfarande efter ljuset och deras längtan efter Messias uttrycks än idag genom deras intensiva böner. Vi hade tillfälle att bevittna detta på ett mycket påtagligt sätt, då vi besökte Israel i oktober och såg hur tusentals judar bad nere vid Västra muren. Vi tror att stunden snart är inne när de slutligen skall upptäcka Messias. Kanske blir det som när Saulus från Tarsus mötte ljuset på vägen till Damaskus och plötsligt upptäckte att den Jesus som han förföljde var Messias. När judarna slutligen upptäcker sin Messias, så kommer det att innebära välsignelse för hela världen. Rom 11:15.

Mitt i det kompakta mörker som råder i vår värld, så strålar ljuset fram. Inget har kunnat släcka det, trots att otaliga försök har gjorts. Vilken oerhörd nåd att ha fått uppleva det ljus som uppenbarar Jesus Kristus som Guds Son. Men tyvärr lever fortfarande miljontals människor i mörker. Endast genom att vi fortsätter att vittna och predika kan ljuset spridas vidare till skarorna, som fortfarande lever i mörker och dödsskugga.

Låt det ljus som har tänts inom dig lysa klart under denna julhelg, och låt det inte kvävas av all den överdrivna kommers och glamour, som numera omger denna högtid.

Jag tillönskar er alla En Välsignad Julhelg och Ett Riktigt Gott Nytt År!

Curt Johansson / Föreståndare

Kalender

söndag 6 december 11:00
Webbgudstjänst med Göran Duveskog. Endast online. (youtube.betelrunemo.se)
söndag 13 december 11:00
Webbgudstjänst med Curt Johansson. Endast online. (youtube.betelrunemo.se)
söndag 20 december 11:00
Webbgudstjänst med Susanne Renkel. Endast online. (youtube.betelrunemo.se)
söndag 27 december 11:00
Webbgudstjänst Endast online. (youtube.betelrunemo.se)

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234