Pastorn har ordet

Ära vare Gud i höjden och frid på jorden, till människor hans välbehag. Luk. 2:14.

Majestätiskt ljöd lovsången över ängen i Betlehem. Himlens härskara sjöng i hänförd glädje över det stora som hänt i Betlehem. Förskräckta bevittnade de stackars herdarna detta oerhörda scenario, då himlen rämnade och den eviga världen kysste jorden. Den mörka natten, ångesten och plågan, som ända sedan det tragiska syndafallet hade vilat över ett syndigt människosläkte, genombröts plötsligt av ett hoppets ljusstråle från det förlorade paradiset. Gud hade inte glömt oss, men i enlighet med sitt löfte om kvinnans säd som en dag skulle söndertrampa ormens huvud, så lät hans Jesus-barnet födas in i denna värld.

På grund av det oerhörda som hänt så brast änglarna ut i lovprisning till Honom som hade visat en sådan barmhärtighet. Hur mycket mer borde vi då inte låta vår lovsång flöda över våra läppar till Gud som har berett oss hedningar en sådan frälsning. Ofta klagar och knotar vi över den minsta oförrätt, men om du har fått uppleva Guds nåd och barmhärtighet till frälsning, så skulle tacksamhet vara din livsstil.

Jesus kom till jorden med frid under en tid, då Israel formligen bodde i dödsskuggans land. Plågade och förtryckta av den romerska överhögheten hade deras tillvaro förvandlats till nattsvart mörker. Ständiga strider och intriger hade förpestat deras tillvaro och plötsligt föds Han vars namn hade profeterats av Jesaja 700 år innan det skedde. Ty ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet och hans namn är: Underbar, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Fader, Fridsfurste. Jes. 9:6.

Han kom som Fridsfursten till vår värld och han deklarerade själv i Joh.14:27 – Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa. Mitt i en jäktad tillvaro med många svarta orosmoln hängande över våra huvuden, så finns det möjlighet att få uppleva en frid som övergår allt mänskligt förstånd. Du finner den inte i denna värld, men om du vänder dig till Jesus så kommer den att flöda in i din oroliga själ med ljuvlighet och läkedom.

Jag tillönskar dig En fridfull Julhelg och Ett Segerrikt Nytt År.

Curt Johansson / Föreståndare

Kalender

torsdag 6 oktober 19:00
Böneberget (Betel)
lördag 8 oktober
Mariadagar Klicka för mer info (Betel)
söndag 9 oktober 11:00
Gudstjänst med Fabrice & Amanda Ahishakiye (Betel)
torsdag 13 oktober 19:00
Böneberget (Betel)
lördag 15 oktober 13:00
Seminarium med Gustaf & Lena Lander. Äktenskap, relationer och familj. (Betel)
söndag 16 oktober 11:00
Gudstjänst Gustaf & Lena Lander (Betel)
torsdag 20 oktober 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 23 oktober 11:00
Gudstjänst med Susanne Renkel (Betel)
torsdag 27 oktober 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 30 oktober 11:00
Gudstjänst med Tord Renkel (Betel)

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234