Pastorn har ordet

Sedan jag kom hem från Afrika har jag upptäckt en ny, nästan desperat, längtan efter Gud vårt land. Detta inger förhoppningar om att något nytt är på väg. När vi just nu bevittnar förvandlingen i naturen efter en mycket tuff och kall vinter, så talar det till oss om hur snabbt allt kan förvandlas när solens värmande och livgivande strålar på nytt flödar fram över skapelsen.

På samma sätt smälter det vintriga klimatet med kyla och hårdhet bort i våra egna hjärtan, när ”rättfärdighetens sol” med sin strålglans går upp över våra liv. Det står ju så underbart i Mal. 4:2 – Men för er som fruktar mitt namn skall rättfärdighetens sol gå upp med läkedom under sina vingar. Då skall ni komma ut och hoppa likt kalvar, som släpps ur sitt bås. När gudsfruktan väcks upp i våra liv och vi får en längtan efter att söka Gud och behaga honom, så är vi nära ett genombrott in i en ny frihet och glädje, som är helande och läkande för både ande, själ och kropp.

Den Gud som har skapat oss till sin avbild har skänkt oss allt vad vi behöver i Kristus Jesus, så att vi kan återfå allt det som har gått förlorat genom syndafallet. Vi läser i 2 Petr. 1:3 – Ty allt som hör till liv och gudsfruktan har hans gudomliga makt skänkt oss genom kunskapen om honom, som har kallat oss genom sin härlighet och ära. Men det är först när vi börjar vända vår själ till det som är där ovan, som vi får del av allt det goda som Gud har för oss.

Jag är så tacksam för möten och konferenser jag har fått vara med på under den sista tiden. Människor har sökt Gud i skaror och Guds Ande har varit mäktigt utgjuten. Något håller på att hända i landet. Låt oss fortsätta att söka Gud för genombrott i kommande möten och konferenser. Kom speciellt ihåg Smålandskonferensen i förbön.

Slutligen vill jag tillönska er alla en härlig och segerrik vår och sommar!

Curt Johansson / Föreståndare

Kalender

fredag 24 september
Mariadagar Klicka för mer info (Betel)
söndag 26 september 11:00
Gudstjänst med Susanne Renkel (Betel)
torsdag 30 september 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 3 oktober 11:00
Gudstjänst med Curt Johansson. Nattvard (Betel)
torsdag 7 oktober 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 10 oktober 11:00
Gudstjänst med Tord Renkel. (Betel)
onsdag 13 oktober 19:00
Höstkonferens med Birger Skoglund. Arr. Trosgnistan (Betel)
torsdag 14 oktober 10:00
Höstkonferens Seminarium med Tord Renkel & Yngvar Andersen. Arr. Trosgnistan (Betel)
torsdag 14 oktober 19:00
Höstkonferens med Mika Halkola. Arr. Trosgnistan (Betel)
fredag 15 oktober 10:00
Höstkonferens Seminarium med GertOve Liw & David Duveskog. Arr. Trosgnistan (Betel)

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234