Pastorn har ordet

Varför firar människor jul utöver hela vår värld? Jo, därför att något hände i Betlehem för 2000 år sedan. Det måste ju ha varit något oerhört stort, eftersom vi fortfarande lägger en sådan vikt vid att år efter år fira denna händelse. Bara detta skulle vara en anledning till att väcka en nyfikenhet hos oss, då det gäller betydelsen av det som skedde denna natt, då ett litet barn föddes i ett enkelt stall. Alla försök genom tidsåldrarna att försöka ignorera denna händelse och detta barn har misslyckats.

Vi läser i Luk. 2:15 – När änglarna hade farit upp till himlen, sade herdarna till varandra: ”Låt oss nu gå till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss få veta.” Herdarnas starka upplevelse ute på ängen denna förunderliga natt föranledde dem att noga undersöka vad som hade skett. Det handlade ju inte om något rykte eller någon nyhet förmedlad genom Betlehems-posten, utan ridån hade dragits undan för den eviga världen och de fick höra från ett himmelskt sändebud: ”Ty i dag har en Frälsare blivit född åt er i Davids stad, och han är Messias, Herren.” Luk. 2:11.

Hur skall vi förstå storheten i det som skedde denna natt? Det är bara Guds Ande, som kan upplysa våra förmörkade hjärtan, så att vi kan se och förstå att det var Jesus Kristus vår Frälsare och Messias, som på detta enkla sätt gjorde sitt inträde i denna värld. Alla försök att rent intellektuellt gripa om denna verklighet har varit förgäves. Petrus fick uppleva att den mänskliga ridån drogs åt sidan, så att han spontant utbrast: ”Du är Messias, den levande Gudens Son” (Matt. 16:16). På samma sätt kan också du och jag genom Andens hjälp få göra samma livsförvandlande upptäckt.

När vi börjar upptäckta den storhet, den härlighet och den rikedom, som Gud har skänkt oss genom Jesus Kristus, så leder det till att våra liv får ett helt annat perspektiv. Låt inte julhelgen bli endast en tradition med julklappar och en massa god mat, utan låt den bli ett hjärtats hyllning till Jesus Kristus, då kommer du att få uppleva ett julfirande med ”guldkant”.

Med tillönskan om en Välsignad Julhelg och Ett Segerrikt Nytt År!
Curt Johansson / Föreståndare

Kalender

söndag 20 juni 11:00
Årsmöte för församlingsmedlemmar. (Betel)
söndag 4 juli 11:00
Digitala Smålandskonferensen Gudstjänst som sänds live via Kanal 10
söndag 4 juli 19:30
Digitala Smålandskonferensen TV Kväll som sänds live via Kanal 10.
söndag 11 juli 11:00
Friluftsgudstjänst (Vevlinge)
söndag 18 juli 11:00
Friluftsgudstjänst (Vevlinge)
söndag 25 juli 11:00
Friluftsgudstjänst (Vevlinge)
söndag 1 augusti 11:00
Friluftsgudstjänst (Vevlinge)

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234