Pastorn har ordet

När vi läser Apostlagärningarna ser vi hur olika församlingar utvecklade olika modeller för sin verksamhet. Jag har fastnat speciellt för församlingen i Antiokia, eftersom den i mycket liknar vår egen församling Betel. Gud ger olika församlingar olika uppdrag och med detta följer också ett gudomligt mandat att genomföra uppdraget. Vi ser detta på ett tydligt sätt i Antiokia.

För det första finner vi i Apg. 13:1 att ett flertal olika tjänstegåvor var verksamma i denna församling. Bl a fanns Barnabas och Paulus med i ledarteamet. För det andra upptäcker vi att man hade ett starkt böneliv. Vi läser i Apg. 13:2-3 – När de tjänade Herren och fastade, sade den helige Ande: ”Avskilj åt mig Barnabas och Saulus för den uppgift som jag har kallat dem till.” Då fastade de och bad och lade händerna på dem och sände ut dem. Det dynamiska bönelivet ledde till att man sprängde de lokala gränserna, och man sände ut missionärer utöver mindre Asien.

Genom att Antiokiaförsamling var en stark bönebas, så utvecklades detta till att man också blev en stark missionsbas, som framöver kom att vidröra många platser, där församlingar grundlades. Troligen var Barnabas huvudpastor i församlingen, men han sändes också ut på speciella missionsuppdrag tillsammans med Paulus. Efter fullbordat uppdrag återvände de till församlingen i Antiokia och berättade om allt vad Gud hade gjort. Därefter stannade de en längre tid i församlingen (se Apg. 14:26-28).

Vi finner emellertid att de senare återvände till de platser, där de hade varit verksamma. Apg. 15:36 – Efter några dagar sade Barnabas till Paulus: ”Låt oss nu vända tillbaka och besöka bröderna i alla de städer där vi har predikat Herrens ord, och se hur de har det.” På samma sätt har Betelförsamling i över 40 år fått vara med och sända ut missionärer till olika länder. Et stort antal församlingar har planterats i Afrika och Asien. Vi har senare fått återvända till dessa länder för att predika, undervisa och uppmuntra våra medarbetare i arbetet. Gud har gett oss ett mandat att korsa många gränser, och så länge vi är villiga att bära visionen och mandatet, så kommer vi att få vara med om ännu större segrar.

Gud välsigne var och en som genom bön, offer och engagemang är med och förverkligar det som Gud har anförtrott oss. Alla är viktiga i detta uppdrag!

Curt Johansson / Föreståndare

Kalender

söndag 20 juni 11:00
Årsmöte för församlingsmedlemmar. (Betel)
söndag 4 juli 11:00
Digitala Smålandskonferensen Gudstjänst som sänds live via Kanal 10
söndag 4 juli 19:30
Digitala Smålandskonferensen TV Kväll som sänds live via Kanal 10.
söndag 11 juli 11:00
Friluftsgudstjänst (Vevlinge)
söndag 18 juli 11:00
Friluftsgudstjänst (Vevlinge)
söndag 25 juli 11:00
Friluftsgudstjänst (Vevlinge)
söndag 1 augusti 11:00
Friluftsgudstjänst (Vevlinge)

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234