Pastorn har ordet

När Nehemja återvände till Jerusalem för att återuppbygga murarna, så understöddes han av ett bärarlag i det tuffa arbetet. Men vi läser i Neh. 4:10 – ”Bärarnas kraft sviker, och gruset är alltför mycket; vi förmå icke att bygga på muren.” Det kom en till en punkt när det blev övermäktigt för bärarlaget, och det var fara att arbetet skulle avstanna.

Varje fungerande församling har ett bärarlag, som både praktiskt och i förbön är med och bär upp församlingens arbete. Ofta är de uppgifter som de utför bakom kulisserna, men ändå är de oerhört viktiga för att allt skall fungera bra. Styrkan, fräschheten och glädjen i församlingens offentliga gudstjänster och möten är en återspegling av det arbete som utförs av ett troget bärarlag. Om bärarlagets krafter börjar svikta kommer det ganska snart att märkas även i den offentliga verksamheten.

Det kan kännas tungt ibland att gå till bönesamlingen en tisdagskväll eller att åka ut till kyrkan för att städa eller klippa gräset en veckokväll eller att ansvara för serveringen, men utan villiga fötter och händer skulle snart verksamheten avstanna. Tyvärr har många kyrkor fått lägga ner sin verksamhet för att bärarlaget inte har orkat längre.

Jag är mycket tacksam för det bärarlag vi har i Betelförsamlingen. Tack vare er har vi fått se en positiv och glädjande utveckling. Inför hösten vill jag uppmuntra er att fortsätta att tjäna genom de gåvor och de förutsättningar som Gud gett er var och en. Vi läser i Ps. 110:3 ”Villigt kommer ditt folk, när du samlar din här…” Se varje tillfälle att göra en insats som en gudomlig möjlighet för dig att förvalta de pund som Gud genom sin nåd har gett dig. Vår insats för Guds rike här i livet kommer att generera välsignelser för oss både här i tiden och i evigheten.

Med tillönskan om en välsignelserik höst!

Curt Johansson / Föreståndare

Kalender

söndag 20 juni 11:00
Årsmöte för församlingsmedlemmar. (Betel)
söndag 4 juli 11:00
Digitala Smålandskonferensen Gudstjänst som sänds live via Kanal 10
söndag 4 juli 19:30
Digitala Smålandskonferensen TV Kväll som sänds live via Kanal 10.
söndag 11 juli 11:00
Friluftsgudstjänst (Vevlinge)
söndag 18 juli 11:00
Friluftsgudstjänst (Vevlinge)
söndag 25 juli 11:00
Friluftsgudstjänst (Vevlinge)
söndag 1 augusti 11:00
Friluftsgudstjänst (Vevlinge)

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234