Pastorn har ordet

”Och detta är tecknet: Ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba.”Luk. 2:12

Inramningen var den enklast tänkbara. Ett stall, en krubba och ett par fattiga makar. Jesu födelse inramades inte av mänsklig glans, kungligt prål eller någon stor levitisk tempelkör. Nej, men över det primitiva härbärget strålade den himmelska härligheten och ett gudomligt sändebud basunerade ut budskapet: Ty idag har en Frälsare blivit född åt eder i Davids stad, och han är Messias Herren. Luk. 2:11. Guds nedstigande missades av de kungliga högheterna, den religiösa hierarkin och den breda massan. Men i samma trakt fanns några herdar, långt borta fanns några visa män och i templet fanns en Simeon och en Hanna som välkomnade det lilla gossebarnet och gav honom sin hyllning.

Hur ofta har vi inte missat det stora som Gud gör på grund av våra mänskliga förutfattade meningar. Han kom ju inte som vi hade tänkt det. Inramningen var för enkel, redskapen var fel personer och manifestationerna var alltför oreligiösa. Jesus utbrister vid ett tillfälle: ”Jag prisar dig, Fader, du himlens och jordens Herre, för att du har dolt det för de visa och kloka men uppenbarat det för de olärda och små. Ja, Fader, detta var din goda vilja. Luk. 10:21. Vi behöver kanske vara lite enfaldiga och små för att kunna upptäcka Guds storhet.

Idag föds också Jesus i små enkla krubbor (lerkärl). Det yttre kan vara oansenligt. Paulus säger: Nej, det som för världen var dåraktigt har Gud utvalt för att låta de visa står där med skam, och det som för världen var svagt har Gud utvalt för att låta det starka stå där med skam. Kor. 1:27. Julen talar om den största hemlighet uppenbarad för människor, nämligen: Kristus i er, härlighetens hopp. Kol. 1:27. Han lindades och lades i en krubba. Idag är du och jag den krubban. Men denna skatt har vi i lerkärl, för att den väldiga kraften skall vara Guds och inte komma från oss. 2 Kor. 4:7.

Visst kan det vara dekorativt och vackert med en julkrubba, men det viktigast är att Jesus Kristus finns i din egen krubba, i ditt eget inre. Det är denna realitet som ger verklig glans åt julfirandet.

Curt Johansson / Pastor

Kalender

söndag 20 juni 11:00
Årsmöte för församlingsmedlemmar. (Betel)
söndag 4 juli 11:00
Digitala Smålandskonferensen Gudstjänst som sänds live via Kanal 10
söndag 4 juli 19:30
Digitala Smålandskonferensen TV Kväll som sänds live via Kanal 10.
söndag 11 juli 11:00
Friluftsgudstjänst (Vevlinge)
söndag 18 juli 11:00
Friluftsgudstjänst (Vevlinge)
söndag 25 juli 11:00
Friluftsgudstjänst (Vevlinge)
söndag 1 augusti 11:00
Friluftsgudstjänst (Vevlinge)

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234