Pastorn har ordet

”Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de ska ha liv, och liv i överflöd” (Joh 10:10)

Inför det nya året så fick jag ett Ord: ”Jag ska gottgöra er för åren som åts upp av gräshopporna och gräsbitarna, av gräsätarna och gräsgnagarna, den stora här som jag sände ut mot er. Ni ska äta och bli mätta och ni ska lova Herren er Guds namn” (Joel 2:25f).

Här utlovar Gud en återbetalning av det som har blivit stulet ifrån oss. Jesus kom för att ge oss ett överflödande, rikt och välsignat liv. Det tillhör oss på grund av det enkla faktum att vi är Guds barn och genom tron blir det en verklighet. Men det är inte alltid vi lever i det, saker och ting händer och vi har en fiende som gör allt för att stjäla det som tillhör oss. Vi drabbas alla av det vi kallar oförutsedda utgifter, bilen går sönder, vitvaror lägger av och plötsligt försvann det lilla överflöd man hade. Nu kan man inte skylla allting på djävulen, gamla bilar är gamla bilar och så vidare, men det vi har blir stulet!

Gud har lovat en återbetalning, vi ska äta och bli mätta och vi ska lova Herrens Namn. Han vill lyfta upp oss till en plats i Honom som är välsignad, där inflödet övertrumfar utgifterna, där hälsa övertrumfar sjukdomen och livet talar starkare än döden. Jesus kom för att ge oss ett liv i överflöd. Och korset är platsen där välsignelsen blev förlöst!

Vi har en intensiv vår, förutom våra vanliga möten har vi vår återkommande Påskkonferens där Anders Gerdmar och Linda Bergling är huvudtalare. Temat är ”Mycket kan hända på tre dagar” och det gjorde det! Påsken är ju kristendomens största högtid. Mycket kan också hända i ditt liv dessa tre dagar, så planera in denna helg. I slutet av april har vi ett seminarium med Marco Strömberg, en av grundarna för ”Focus Business School”. Temat blir ”Tro för ekonomi och företagande”. Sen i maj har vi Trosgnistans årsmöte och en Israelhelg med Dan Johansson.

Med önskan om en välsignad vår där allt det bästa från Gud kommer över er, var rädd om varandra, välsigna varandra och kom ihåg: Du är älskad av Gud.

Tord Renkel / Assisterande pastor

Kalender

torsdag 21 oktober 19:00
Böneberget (Betel)
lördag 23 oktober
Mariadagar (OBS en dag) Klicka för mer info (Betel)
söndag 24 oktober 11:00
Gudstjänst med Susanne Renkel. (Betel)
torsdag 28 oktober 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 31 oktober 11:00
Gudstjänst med Henrik Herza. (Betel)
torsdag 4 november 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 7 november 11:00
Gudstjänst med Tord Renkel. Nattvard. Församlingsmöte (Betel)
torsdag 11 november 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 14 november 11:00
Gudstjänst med Per Åkvist. (Betel)
torsdag 18 november 19:00
Böneberget (Betel)

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234