Pastorn har ordet

"För ett barn blir oss fött, en Son blir oss given. På Hans axlar vilar Herradömet och Hans namn är: Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Far, Fridsfurste” (Jes 9:6)

Julen, med allt vad den innebär, närmar sig med stormsteg.  Det är så mycket som ska göras.  Det ska vara fint och rent i alla hörn, det ska pyntas, det ska handlas mat och julklappar.  Det är lätt att man är alldeles tröttkörd när julhelgen väl kommer.  Men vi vill att det ska bli bra så vi tycker nog att det är värt det.  Men det är ändå bara en helg, tänk om vi vore lika noggranna när det gäller de andliga tingen.  Varje helg, ja, varje dag kan vara en Herrens högtid.

Det är den bästa gåvan någon människa kan få.  Julklappar i all ära, visst ger det glädje men det har inget evighetsvärde.  Men Jesus är där för alltid och Han säger i Matteus evangelium: ”… och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut”.  Varje dag är Han nära och tillgänglig, varje dag vakar Han över våra liv och varje dag vill Han leda oss.  Frälsta blev vi på ett ögonblick men livet med Honom fortsätter varje dag, så varje dag kan vara en högtid.  Tänk om vi till fullo skulle förstå det Paulus försöker förklara för Kolosserna:

”För dem ville Gud göra känt vilken rikedom på härlighet hedningarna har i denna hemlighet – Kristus i er, härlighetens hopp” Kol 1:27

Närmast ligger satsningen med Sebastian Stakset den 22 december, kom ihåg att lyfta upp denna kväll i bön.  Vi tror denna kväll kommer att bära frukt lång tid framöver.  Vi har också ett besök i februari av David Ekebring som är pastor i Agape, Norrköping.  Med detta vill vi önska er en God Jul och ett välsignat Nytt År! 

Tord Renkel / Pastor

Kalender

söndag 21 augusti 11:00
Gudstjänst med Susanne Renkel (Betel)
torsdag 25 augusti 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 28 augusti 11:00
Gudstjänst med Curt Johansson (Betel)

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234