"Hans mor sade till tjänarna: Gör vad Han säger till er” (Joh 2:5)

Sammanhanget talar om Jesu första under då vatten förvandlades till vin. Det har ju blivit omdiskuterat och många säger att i dag skulle Han göra tvärtom, förvandla vin till vatten. Men vad jag vill peka på är vad Maria säger: ”Gör vad Han säger till er”, och när dom gjorde det så skedde undret. Att höra ifrån himlen är ett måste om vi ska kunna vandra på Hans vägar. Jag har en bön som jag ständigt ber: ”Herre, smörj mina ögon så jag kan se, öppna mina öron så jag kan höra och verka i mitt hjärta så jag kan lyda”.

Genom bibeln och genom kyrkohistorien så ser vi samma sak, man ber, man hör och man lyder. Där finns genombrottet också för vår tid, Guds principer är eviga principer. Mänsklig visdom och gott förstånd kan vara bra att ha, men det kan aldrig bygga Guds rike. ”… inte genom styrka, inte genom kraft, utan genom min Ande säger Herren” (Sak 4:6). Vi behöver dagligen höra från himlen.

Denna höst finns det gott om tillfällen att söka Herren, vi har cellgrupper och böneberget, den 17 september har vi bönedag på Betel. Vill också uppmuntra er till att vara med på Israelhelgen med KG Larsson. Vi har även andra intressanta besök så vi förväntar oss mycket gott denna höst.

Med önskan om Guds bästa / Tord Renkel